Vilkkaassa Vetäjäviikonlopussa myönnettiin uusi dan arvo!

17.03.2024

16.-17.3.2024 pidettiin päämajassamme Alavudella Vetäjäviikonloppu, joka koostui lauantain osalta Kohti mustaa vyötä- ja Dan-leireistä, sekä sunnuntain osalta Vetäjäpäivästä. Kaikki Boreal Hanmoodon vetäjät pääsivät osallistumaan koko viikonloppuun ja harjoittelemaan myös ruskeiden ja mustien vöiden agendalla omalla tasollaan. Paikalle saapui peräti kaksikymmentäkahdeksan aloittelevaa tai kokeneempaa vetäjää, tai vetämisestä kiinnostunutta, kahdestatoista Boreal Hanmoodo -seurasta! 

Viikonlopun aikana Ville Savolaiselle myönnettiin 1.dan musta vyö! Jo aikaisemmin kuntokokeen ja tekniikkakokeen hyväksytysti suorittanut Ville suoritti vyön myöntämisen viimeiset ehdot päiväyksellä 16.3.2024! Onnea Villelle ja Oulun seuralle! Upea saavutus pitkällä lajitaipaleellasi!

Tällä kertaa KMV- ja Dan-leirit mentiin yhteisellä agendalla, josta vastasivat Antti Junikka, Jori Pisilä, Janne Harju ja Joonas Jyrinki. Aihepiireinä käytiin lauantaina perustekniikkaa, ottelutekniikan etäisyyttä, ajoitusta ja tuntumaa, vastustajan liikkeen hyödyntämistä itsepuolustustekniikoissa sekä painia. Päivän aikana kirkastettiin 1.dan, 2.dan ja 3.dan periaatetavoitteita ja tarjottiin harjoituksia, joissa kyseisiä asioita voitiin harjoitella omalla tasolla. Keskeisiksi asioiksi nousivat tasosta riippuen kova kunto, rennon jämäkkä tekniikka, liikkeen luonnollinen käynnistystapa ja virtaus eri rytmeillä, sekä terävä voimantuotto ja voiman säätely luonnollisen liikkeen ehdoilla.

Perustekniikoissa keskityttiin pääasiassa vahvan perustan rakentamiseen ja tekniikoiden jämäkkään tekemiseen siitä käsin. Tästä lähdettiin sujuvoittamaan liikkeitä, jotka kattoivat pääasiassa torjunta, askellus ja lyöntitekniikoita. Ottelutekniikoissa käytiin erilaisia ottelun vastatekniikoita ajoittaen niitä hyökkäyksen jälkeen, aikana ja ennakoivasti, sekä pyrittiin pääsemään oikeaan mielentilaan ja tuntumaan. Itsepuolustuksessa edettiin tunnusteluharjoituksista vastustajan liikkeen oikea-aikaiseen hyödyntämiseen, vastavoiman hyödyntämiseen ja terävän voimantuoton hyödyntämiseen nivellukoissa.

Viikonloppuna avattiin myös harjoitusrakenteiden merkityksiä oikeiden lajiominaisuuksien ja liiketavan kehittämiseksi. Esiin nousi tavoitteita, kuten syvä rentous, notkeus, lihasvoima, liikehallinta, liikkumisen kehontila ja joustava liikeperiaate. Sunnuntaina vietiin laajalla rintamalla eteenpäin nunchaku-, keppi- ja miekkatekniikoita, ja keskityttiin vetämisen harjoitteluun. Sunnuntain agendasta vastasivat Antti Junikka, Mikko Anttila ja Jori Pisilä. 

Leirityksen ohella muistettiin tutustua toisiimme ja nauttia yhteisestä ajasta myös salin ulkopuolella!

Kiitos kaikille leirin osallistujille ja järjestäjille! Kerrassaan upea kasvava porukka ja tästä on kyllä mitä mainioin jatkaa kohti National Spring Campia (SM-skaboihin tähtäävä agenda julkaistaan pian!) ja kevään SM-kisoja!

Nähdään taas pian!