SM-KILPAILUISSA UPEITA SUORITUKSIA JA MERKITTÄVÄÄ KASVUA!

23.04.2023

(Tulokset artikkelin lopussa)

22.4.2023 käytiin Alavuden Töysässä Boreal Hanmoodo - School of Martial Artin ja Boreal Hanmoodo Alavuden järjestämät Hanmoodon SM-kilpailut. Jo ilmoittautumisten perusteella voitiin sanoa, että oli tulossa suurimmat SM-kilpailut vuosiin!  Vuonna 2019 viimeisissä SM-kilpailuissa ennen koronaa osallistujia oli enää reilu parikymmentä ja kilpailumuotona oli ottelu. Tämän jälkeen korona hiljensi kisakalenterin pariksi vuodeksi tyystin ja tuoreen koulumme ensimmäiset SM-kisat saatiin viimein järjestettyä keväällä 2022. Iloksemme kilpailut vetivät paikalle nelisenkymmentä osallistujaa. Tänä vuonna kilpailijoita oli ilmoittautunut jo 65, joista juniorien osuus oli nelisenkymmentä päätä.

Iivarin liikuntahallissa olikin mukavasti kuhinaa heti aamusta alkaen. Siinä missä kisat osoittautuivat yli puolitoistakertaa suuremmiksi kuin edelliset, myös eri osa-alueissa oli enemmän osallistujia. Suurimpana yllätyksenä oli erikoispotkukilpailu, johon ilmoittautui huikeat 23 osallistujaa! Virallisia sarjaotteluita käytiin 48 ja tähän vielä yhdeksän ystävyysottelua päälle. Harmillisesti kaikille ilmoittautuneille ei löytynyt vastustajaa virallisiin sarjoihin. Paikan päällä saatiin kuitenkin sovittua mukavasti ystävyysotteluita paikkaamaan menetystä. Itsepuolustusnäytöksissä kilpailtiin kuuden esityksen voimin ja henkilökohtaisia vapaaohjelmia esitettiin viisi.

Otteluita käytiin kaikissa Boreal Hanmoodon kilpailusääntöjen sääntöluokissa. A-sarjan voittajille oli luvassa suomenmestaruudet ja kisojen monipuolisesti menestyneimmälle Boreal Champion titteli ja -kiertopalkinto.

Naisten A-sarjassa -60kg kohtasivat Boreal Hanmoodo Jyväskylän Lilianna Mosina ja Hanmoodo Helsingin Taika Lehikoinen. Kilpailutauolla ollut mustan vyön vastikään suorittanut Mosina lähti kevyempänä ottelemaan nousujohteisesti viime aikoina kilpaillutta Lehikoista vastaan. Taidokkaan kamppailun jälkeen suomenmestaruuteen ylsi teräväiskuinen Lilianna Mosina.

Naisten A-sarjan -70kg suomenmestaruuden selvitti viime vuoden mestari ja Boreal Champion: Moodo Kwan Alajärven Emmi Seppälä. Seppälä kukisti sarjassaan Boreal Hanmoodo Jyväskylän Juulianni Lehtolahden ja Boreal Hanmoodo Alavuden Silja Lintulan.

Naisten A-sarjan +70kg suomenmestaruuteen ylsi myös viime vuoden mestari Siilinjärven Han Moo Do:n Reetta Tiainen, jonka ottelu Boreal Hanmoodo Alavuden Jaana Holkkoa päättyi lyhyessä ajassa. Tiainen sai hyvän pääpotkun seurauksena kaadettua Holkon maahan, jossa lukotti tämän luovutukseen giljotiinikuristuksella.

Miesten A-sarjan -80kg suomenmestaruudesta kamppailivat jälleen Boreal Hanmoodo Jyväskylän Matti Vasarainen ja Hanmoodo Helsingin Teemu Stepanoff. Kovaiskuinen Stepanoff johti ensimmäisen erän jälkeen ottelua, mutta toisessa erässä Vasarainen onnistui kääntämään ottelun edukseen. Voitto Vasaraiselle yhden pisteen erolla.

Erikoispotkukilpailussa miesten A-sarjan voitti selkeästi ja varmoilla suorituksilla Oulun Han Moo Do:n Perttu Pisilä. Näin erikoispotkukilpailun suomenmestaruus meni tällä kertaa Ouluun. Naisten erikoispotkusuomenmestaruus meni Alavudelle, kun Silja Lintula ponkaisi kaulaa muihin kilpailijoihin lennokkailla tuplaetu- ja siipipotkuilla.

Itsepuolustusnäytösten suomenmestaruus meni Jyväskylään Lilianna Mosinalle ja Matti Vasaraiselle, joiden hyvin harjoiteltu ja vauhdikas itsepuolustusnäytös vetosi A-sarjassa tuomareihin eniten.

Henkilökohtaisissa vapaaohjelmissa Perttu Pisilä esitti todella taidokkaan koreografian, joka yhdisti erilaisia aseettomia iskutekniikoita, putoamistekniikoita, akrobatiaa ja pitkän kepin tekniikkaa. Perttu yhdisti hienosti hidasta ja nopeaa, kevyttä ja vahvaa, matalan juurtunutta ja korkealentoista sekä eri suuntiin pyörivää tekemistä. Esitys riitti selkeään A-sarjan voittoon ja näin suomenmestaruuteen!

Boreal Champion palkinto meni tällä kertaa Jyväskylään Matti Vasaraiselle, joka voitti ottelun sekä itsepuolustusnäytösten A-sarjan, sijoittui henkilökohtaisissa vapaaohjelmissa toiseksi ja erikoispotkukilpailussa kolmanneksi. Viime vuoden Boreal Championin, Emmi Seppälän, nimilaatta kiinnitettiin kiertopalkintoon ja Emmi pääsi nyt luovuttamaan palkinnon seurakaverilleen Matille ansaitusti!

Onnea kaikille mestareille!

SM-sarjojen lisäksi kisoissa käytiin kaikkia kilpailulajeja myös alemmissa sarjoissa, joissa nähtiin nousujohteista ja upeaa tekemistä. Uusi sukupolvi on nousemassa ja vahva on usko siihen, että sadan hengen SM-kilpailut ovat lähitulevaisuudessa edessä! Seuraavat SM-kilpailut tulevatkin olemaan näillä näkymin Kalajoella vuoden päästä, joten tähtäin korkealle vuoteen 2024!

2. Hanna Helenius (D-säännöt), Boreal Hanmoodo Alavus

3. Minttu Pakkanen, Siilinjärven Han Moo Do