SEURAAVAT ETÄTREENIT 9.5. ja 24.5.

03.05.2020

Koostetta ensimmäisistä etätreeneistä

Ensimmäinen etätreenimme mustille vöille ja vetäjille käsitteli ajatuksia luonnollisesta liikkeestä sekä harjoituksia liikkeen kehittämiseksi. Keskiössä oli enemmänkin liikkeen toteutuksen idea kuin liikkeet itsessään. 

Harjoituksen pääviesti oli se, että liikkeen luonnollinen puolisko on venyttelyä ja venytyksen myötä ja ehdoilla menemistä. Tällä pääajatuksella saadaan liikkeen pohjavire haltuun, eli tällä toteutuu sellainen liike, johon emme varsinaisesti lisää lihaksillamme mitään. Ja se toinen puoli on sitten supistelua, joka hyvin usein tulee ensin mainitun tielle. Pohjavire katkeaa, kun alamme aikeesta tehdä jotain supistelemaan suoraan liikkeen aikaan saamiseksi. 

Kun keho venyy, se haluaa supistua, joten annetaan sen. Usein kuitenkin ajattelemme, että kun haluaa tehdä liikkeen, täytyy käyttää lihaksia: tuottaa se liike lihaksilla ja tehdä työtä. Tällöin kovin usein siirrytään suoraan supisteluun, kun vaivattomammin menisi sillä, että annetaan kehon venyä painovoimasta ja antaa sen lähettää supistusten ja venytysten ketju, jolla tekniikka toteutuu lennähtäen, mutta keskittyneen hallitusti, ilman turhaa lihasjännitystä. 

Myös siihen, että malttaisimme olla heti supistelematta tarvitaan hanmoodon ehkä keskeisintä periaatetta: rauhallista sydäntä. Pitää siis malttaa antaa supistuksen tapahtua sen tekemisen sijaan. Kehojousen toimivuus taas edellyttää hyvää kehontuntemusta, sieltä löytyvää oikeaa kehontilaa ja venytys+räjäytys liikeperiaatteen mukaisten toistojen tuomaa ymmärrystä. Näitä hanmoodossa tehdään monipuolisesti alkulämmittelyliikkeissä, lihaskuntovenyttelyissä, sekä muodollisissa perustekniikkaharjoituksissa, ja enenemässä määrin ymmärryksen lisäännyttyä.

Tällä kertaa muun muassa harjoiteltiin putoamista venytykseen kyykkyliikkeessä ja tutkittiin siihen liittyviä voimia sen sijaan, että sinne mennään kannatellen ja tullaan ylös supistellen. Mietittiin myös sitä, kuinka venytysidea toimii suoraan otteluasennosta. Liikkeellä ei sinänsä ole väliä tätä liikepuoliskoa tutkiessa. Keskeistä on pyrkiä aikaansaamaan liike venytyksestä supistuksen sijaan. 

Ensimmäinen treenikerta toi mukanaan paljon oivalluksia, sekä myös yksilöllistä kirjallista palautetta, jonka pohjalta keskustelu jatkui. Samalla testailtiin etätyökalujen toimivuutta. Treenikerran jälkeen seurat ovat myös enenemässä määrin alkaneet pitämään seuran sisäistä etätreeniä, mikä on aivan loistava juttu! 

Tästä on hyvä jatkaa!

Seuraavat treenit ja niiden sisältö

Pidetään seuraavat etätreenit mustille vöille ja vetäjille Skypen välityksellä ja testataan, jos se toimisi alustana Hangoutsia paremmin. Tällä kertaa enemmän luvassa toiminnallista meininkiä. Treenit pystyy tekemään kotoa käsin eikä paljoa tilaa tarvita. 

9.5. Klo 12.00-13.30 Askelharjoittelu - Käydään läpi Boreal Hanmoodon askelharjoitteita ja niihin kätkeytyviä yksityiskohtia.

24.5. Klo 12.-13.30 Lyöntiharjoittelu - Käydään läpi Boreal Hanmoodon lyöntiharjoitteita ja niihin kätkeytyviä yksityiskohtia. 

Ilmoittaudu treeneihin antti.junikka@borealhanmoodo.com: ilmoita ilmoittaudutko toiseen, vai molempiin treenikertoihin. Tulet saamaan mailiisi linkin ennen treenejä treeniin liittymiseksi. Laita ennen treenejä Skype-yhteytesi kuntoon ja ole paikalla ajoissa.

Nähdään treeneissä! Sillä välin treenailkaahan seuroissa ahkerasti!

Treenit vetää jälleen Antti Junikka
Treenit vetää jälleen Antti Junikka