Helmikuun salikisoissa yli 40 ottelua!

04.02.2023

Tänään käytiin Alavudella päämajassamme kevään ottelusalikilpailut, joihin saapui reilu kolmekymmentä ottelijaa ympäri Suomen! Otteluita käytiin yli neljäkymmentä. Ottelijoita saapui Alavudelta, Alajärveltä, Seinäjoelta, Kauhavalta, Muuramesta, Helsingistä ja Vaasasta! Oli ilo nähdä uusia ensikertalaisia matolla, sekä kehitystä jo aiemmin otelleissa ottelijoissa. Suurin osa otteluista käytiin C-sarjassa ja suurin osa näistä käytiin juniorisäännöin. Tämä tarkoittaa semikontaktia ja pääkontaktin poisrajausta osuma-alueena. Toiseksi eniten oli D-sarjan otteluita ja A-sarjassa käytiin pari kovatasoista aikuisten matsia. Näiden lisäksi käytiin kymmenisen ystävyysottelua.

C-sarjan kasvu kertoo siitä, että uusi hetki sitten aloittanut lajiväki on siirtynyt D-säännöistä yhtä ylemmäs C-sääntöihin, kun samanaikaisesti uusia harrastajia on aloittanut D-säännöillä ottelemisen. Tätä menoa meillä on muutaman vuoden päästä mukavasti uutta väkeä myös B- ja A-sarjoissa! Sillä välin onkin tärkeää, että kokeneet konkarimme näyttävät hienoa esimerkkiä siitä, kuinka B- ja A-sarjoissa tulee otella, sekä siitä, kuinka avustetaan sen kokemuspolun luomisessa sieltä C-sarjasta kohti kovempia matseja asettumalla herkästi ja toista kunnioittaen ystävyysottelupariksi heikomman osapuolen tasolle. Tämä onkin vastuutehtävä, jonka vain hyvän itsehillinnän ja kehonhallinnan omaava kokenut kamppailija hallitsee! Tällaisesta erinomaisen esimerkin antoi muun muassa Emmi Seppälä otellessaan ystävyysottelun ensi kertaa B-sarjassa otellutta valmennettavaansa Sofia Lehtiötä vastaan!

Junnuista erityismaininnan ansaitsee ehdottomasti koulumme kisoissa alusta asti tyylikkäästi otellut ja paljon taidossa kuin muutenkin kasvanut ja kehittynyt Alajärven Kolos Szabó, joka näytti kuinka semikontaktiottelu onnistuu tehokkaan järkevästi ja määrätietoisesti teknisyydestä ja otteluasenteesta luopumatta!

Aikuisista erityismaininnan saa tällä kertaa pitkältä ottelutauolta palannut Vaasan Paul Ulfvens, joka esitti tänään A-sarjan otteluissaan ovelaa ottelutekniikkaa, jossa yhdistyivät hankalasti ennakoitavat potkut ja alasvientitekniikat sekä määrätietoinen matto-ottelu! Tulipa sieltä yksi puhdas mattolopetuskin, mikä ei ole näillä säännöillä helppoa!

Hienoa kehitystä ja upeita itsensä ylityksiä nähtiin jälleen kerran laajalla rintamalla! Onnittelut kaikille kilpailijoille hienoista suorituksista ja kiitokset kaikille paikallaolijoille ja tukijoukoille!

Ps. Lajiorganisaatiollemme on hankittu uusi läppäri ja videokamera, eli koitetaan pienin askelin hipsutella kohti parempaa laatua! Perehdymme tekniikkaan... Loading...


TULOKSET:


Tytöt D-säännöt alle 35kg

1. Eerika Kurhela Boreal Hanmoodo Alavus

2. Selma Mannila Boreal Hanmoodo Alavus

3. Eevi Mannila Boreal Hanmoodo Alavus

Pojat D-säännöt alle 35kg

1. Aleksei Lemetti Moodo Kwan Alajärvi

2. Joel Raatikainen Moodo Kwan Alajärvi

Pojat D-säännöt alle 60kg

1. Samu Leppänen Boreal Hanmoodo Muurame

2. Luka Lehtonen Boreal Hanmoodo Muurame

3. Väinö Mäki-Välkkilä Boreal Hanmoodo Muurame

Pojat C-säännöt alle 40kg

1. Kolos Szabó Moodo Kwan Alajärvi

2. Roni Väliaho Boreal Hanmoodo Alavus

3. Frans Lamminaho Boreal Hanmoodo Alavus

Pojat C-säännöt alle 61kg

1. Taavetti Kivistö Boreal Hanmoodo Alavus

2. Paavo Mäki-Välkkilä Boreal Hanmoodo Muurame

3. Aleksi Vesiaho Boreal Hanmoodo Muurame

Miehet C-säännöt alle 80kg

1. Jarno Haapanen Seinäjoen Han Moo Do

2. Emil Österberg Boreal Hanmoodo Muurame

3. Joni Pynttäri Moodo Kwan Alajärvi

Miehet A-säännöt alle 85kg

1. Christian Pöyhönen Hanmoodo Helsinki

2. Teemu Stepanoff Hanmoodo Helsinki

Miehet A-säännöt alle 90kg

1. Paul Ulfvens Vaasan Han Moo Do

2. Marko Hietavuo Hanmoodo Helsinki


Kuvat: Inka Kurhela