National Spring Campilla uusia tuulia!

14.04.2024

Ryhmäkuva: Inka Kurhela

Lauantaina 13.4. järjestettiin kevätkauden suurin leirimme National Spring Camp 2024 Seinäjoella. Leirille saapui harrastajia Alajärveltä, Alavudelta, Kalajoelta, Kauhajoelta, Kauhavalta, Limingasta, Jyväskylästä, Muuramesta, Oulusta, Seinäjoelta ja Vaasasta, ja salissa touhusi yhtä aikaa yli viisikymmentä ihmistä. 

Leirianti keskittyi kilpailumuotojemme ympärille ja koostui kahdesta eri otteluosuudesta ja kahdesta osuudesta, joissa harrastajalla oli mahdollisuus itse valita, kumpaan halusi osallistua. Ottelutaktisessa osiossa käytiin läpi erilaisia tapoja otella kivi-sakset-paperi -ajatuksella ja liikuttiin notkeasti näiden välillä. Toisessa otteluosiossa jaettiin porukka tasoryhmiin, jotta kaikki pääsivät ottelemaan omilla säännöillään ja mahdollisimman paljon omalla tasollaan. Ottelupareille annettiin myös tilaa intensiivisempään menoon sekä lyhyt palaute jokaisen erän jälkeen. 

Vaihtoehtoisista osioista ensimmäisessä harrastaja valitsi, halusiko harjoitella henkilökohtaiseen liikkumiseen liittyvää asiaa, vaiko itsepuolustustekniikkaa parin kanssa. Henkilökohtaisissa vapaaohjelmissa keskityttiin tekniikan monipuolisuuteen ja haastavuuteen, kykyyn suoriutua valituista tekniikoista, erilaisiin liikkeen ilmentymiin ja eheän vapaaohjelman rakentamiseen. Itsepuolustusnäytösosiossa haettiin oikeaa harjoittelutuntumaa sekä tekemisen näytöksellisyyttä sekä rakennettiin omia näytöksiä. Molemmissa osioissa rohkeimmat pääsivät esittelemään tuotoksiaan osioiden lopuksi. Osioissa pyrittiin tuomaan selkeästi myös esille, miksi kilpailumuotomme ovat tärkeitä taidon kehittymisen ja käytännön näkökulmista kilpaili niissä tai sitten ei.

Viimeisessä osiossa harrastaja valitsi hyppy- ja erikoispotkujen tai liikkuvuusharjoittelun väliltä. Hyppy- ja erikoispotkuosuudessa opetettiin hyvin täsmällisesti hyppyetupotkua, hyppysivupotkua, etupotkua jalat yhdessä, siipipotkua ja saksipotkua lähtien vauhdinotosta, ponnistuksesta ja kehonkäytöstä. Liikkuvuusharjoitteluosiossa tehtiin liikkuvuustestejä ja -harjoitteita ja ohjattiin osallistujia löytämään keinoja henkilökohtaisen liikkuvuutensa kehittämiseksi. Väki jakaantui vaihtoehtoisiin osioihin hyvin tasaisesti ja jäi sellainen kuva, että tämä oli toimiva konsepti, joka tarjosi kaikille jotakin. Usealta taholta kuului sellainenkin viesti, että tämä olisi ollut tähän mennessä paras leirimme! 

Tapahtumassa julkaistiin uudet titteli ja palkinto, joista koitunee riemua nuorisollemme, nimittäin Junior Boreal Champion! Olemme selvittäneet keskuudestamme SM-kilpailujen monipuolisesti menestyneimmän kilpailijan, Boreal Championin, jo kahtena edellisenä vuonna. Tällä kertaa alle 15-vuotiaat kilpailevat omassa sarjassaan samoin periaattein. Tulevissa SM-kilpailuissa lähtee kiertoon siis kaksi puusta valmistettua kiertopalkintoa, jotka ovat kotimaista käsityötä. Jokaisen vuoden Championin nimi kaiverretaan kiertopalkinnon kylkeen kyseisen vuoden päätteeksi. Oletkohan se sinä? 

Jatkoimme SM-kilpailujen ilmoittautumisaikaa 21.4. saakka siinä toivossa, että upeasti onnistunut Spring Camp rohkaisee lisää harrastajia kilpailemaan Kalajoelle! Moodokilpailu on kehittymistä varten ja sopii kaikenlaisille harrastajille! Kehittymisen keskiössä on rohkeus tulla paikalle ja osallistua. Itsensä haastamisen ja ylittämisen kautta tulee sitten kehitys! Leirillä näkyikin rohkeudesta upeita osoituksia! Jatketaan samaan malliin ja tehdään tulevista SM-kisoista suurimmat tähän asti!

Kiitos kaikille upeasta Spring Campista ja nähdään Kalajoella 27.4.!

Kurkkaahan videolta leiritunnelmia!