Monipuolinen treeniviikonloppu Seinäjoella kokosi harrastajat yhteen!

12.04.2022

9.4.2022 järjestettiin National Spring Camp 2022 -tapahtuma, joka kokosi harrastajat valkoisesta vyöstä mustaan vyöhön ympäri Suomen saman katon alle harjoittelemaan. Seuraavana päivänä pidettiin kokeneemmille harrastajille Kohti mustaa vyötä- leiri ja mustien vöiden Dan-leiri. Paikalle saapui kaikkiaan yli neljäkymmentä innokasta harrastajaa oppimaan uutta ja tutustumaan toisiinsa. Harrastajia saapui Helsingistä, Oulusta, Jyväskylästä, Muuramesta, Seinäjoelta, Kauhavalta, Karkkilasta, Jalasjärveltä, Alajärveltä, Alavudelta, Kalajoelta ja Siilinjärveltä, kaikkiaan kahdestatoista seurasta!

Osa lauantain leiriläisistä

Pelkästään lauantain tapahtuma veti nelisenkymmentä henkeä Seinäjoen painisaliin. Tilaisuuden avasi Antti Junikan otteluosuus, jossa keskityttiin alasvientitekniikoihin ja hallintaotteisiin maassa niiden seurauksena. Moninaisen harrastajakuntamme johdosta eri vyöarvoille tarjoiltiin erilaisia harjoitussisältöjä. Siinä missä uudet oppivat uusia lukkoja ja siirtymiä niihin jo tutummista ja helpommista tekniikoista, kokeneemmat pääsivät viskelemään toisiaan kovempaa, korkeammalta ja monipuolisemmin. 

Ottelutekniikkaosuutta seurasi tauko, jonka jälkeen pidettiin Antin johdolla aktiivinen tunti elävän sparriharjoittelun parissa. Alkuun kaikki vyöarvot sparrasivat keskenään ja sparratessa käytiin läpi D-sarjan ja C-sarjan säännöt sekä lähestymistapoja, joilla näitä voi lähteä seuroissa harjoittelemaan. Useamman erän jälkeen jaettiin porukka tasoryhmiin, joissa otettiin sparria intensiivisemmin kunkin oman sarjan mukaisilla säännöillä ja erillä. 

Kun hikinen sparriosuus oli saatu päätökseen, tasattiin taas hengitystä tauon verran. Tätä seurasi Janne Harjun ja Mikko Anttilan itsepuolustusosuus, jossa lähestyttiin itsepuolustustekniikoiden paineharjoittelun rakentamista perusteista käsin edeten sen haastavampiin muotoihin. Janne ja Mikko olivat rakentaneet haastavalle harjoittelumuodolle johdonmukaisen polun, jota pitkin myös aloittelijoiden oli mahdollista päästä käsiksi itsepuolustustekniikoiden elävään harjoitteluun.

Oli ilo seurata porukan kehitystä sekä riemukasta ja asenteikasta menoa! Toivottavasti kaikki harrastajat pääsivät ehjänä kotiin, saivat tasonsa mukaista ja mukavaa treeniä, sekä tutustuivat leirillä mukaviin ihmisiin ja hyvään ilmapiiriin, nimittäin se oli meidän tavoitteemme!

Viikonlopun toisena päivänä 10.4. Seinäjoen kamppailusaliin kokoontui Dan-kollegion oppiin viisitoista nykyistä tai mahdollisesti tulevaa mustavöistä harrastajaa. Leirillä pyrittiin selkeyttämään lajiymmärrystä, ja sitoutuneempien harrastajien tulevia tavoitteita sekä harjoittelemaan tavoitteisiin pääsemiseksi.

Danien osuus koostui lajiperiaateosuudesta, jossa keskityttiin kehon elastiseen käyttöön, painon siirtoon tekniikoiden taustalla, liikkeen rytmin rikkomiseen, räjähtävään liikkeeseen ja luonnolliseen voiman tuottoon. Itsepuolustusosuudessa mentiin muodollisesta puukkotekniikkaharjoittelusta elävämpään puukkohippaan ja puukon käsittelyyn. Tämän jälkeen laajennettiin kamppailuymmärrystä harjoittelemalla nyrkkeilyä muodollisemmin ja elävämmin. Leirillä keskusteltiin myös tulevista dan-tavoitteista henkilötasolla. 

Kohti mustaa vyötä -leirillä käytiin läpi ruskean vyön sisältöjä ja valmistautumista dan-kokeeseen niin tiedollistaidollisesti, fyysisesti kuin asenteellisestikin. Leirillä otettiin huomioon myös esiin tulleita toiveita, kuten keppitekniikan ja potkutekniikoiden harjoittelua. Tämän lisäksi keskusteltiin osallistujien henkilökohtaisesta polusta kohti mustaa vyötä.

Täytyy sanoa, että on meillä mahtava ja osittain myös hyvin pitkään lajin parissa tahkonnut sitoutunut porukka! Vaikuttaa siltä, ettei tänäkään vuonna ole dan-kokeissa hiljaista, vaan tie on eteenpäin niin henkilö kuin lajitasollakin! Hienojen suoritusten ja muutenkin hyvän meiningin ohella oli ilo huomata pienoista kasvua leiritoiminnassamme! Nyt kaikki vielä panostamaan SM-kilpailuvalmistautumisiin seuroissamme ja innostamaan mahdollisimman paljon ihmisiä mukaan! Tehdään yhdessä parhaat kisat vuosiin! Väkeähän tarvitaan hyvien kisojen eteen niin osallistuja- kuin järjestäjäpuolellakin ja lajiorganisaatiomme tekee parhaansa kisojen onnistumiseksi! Näitä on odotettu!

Kiitos kuluneesta viikonlopusta Seinäjoella ja nähdään toukokuussa Alavudella!

Ps. SM-kisasivusto aukeaa tuota pikaa.