Markku Peuralalle 2.dan musta vyö!

12.12.2021

Tämä postaus on helppo aloittaa Boreal Hanmoodon päämajan talonmiehen, ja Markku Peuralan pitkäaikaisen valmentajan, Mikko Anttilan sanoin:

"Tänään tehtiin salilla lajihistoriaa. Tällä päivämäärällä myönnettiin ensimmäinen Boreal Hanmoodo 2.dan vyöarvo Dan kollegion toimesta, kun Alavuden Markku Peurala urakoi nelituntisen vyökokeen läpi kollegion valvonnassa. Markku on kulkenut uskomattoman matkan 19 vuotisen lajiuransa aikana. Aikuisiällä aloitettu harjoittelu on ollut työlästä, mutta nousujohteista. Tänään pitkäjänteinen työ sitten palkittiin. Valtavat onnittelut Markulle koko seuran puolesta! Nyt saa hetken nauttia ja sitten taas nöyrästi kohti uusia haasteita."

Valtavat onnittelut Markulle myös koko Boreal Hanmoodon porukan puolesta! Markku osoitti tänään, että kun nelikymppisenä aloittaa hanmoodon harjoittelun, voi aivan hyvin 59 vuotiaana vielä keräillä daneja vyöhön!

Me Boreal Hanmoodossa vaalimme kestävää tapaa harjoitella läpi elämän ja kestävien periaatteiden ymmärryksen syventäminen osana kamppailulajin muuta antia on meille tärkeää. Markun konkreettinen suunnan näyttäminen siinä, että iäkkäämpikin voi yhä harjoitella ja kehittyä harjoittelun myötä on meille arvokasta. Tällaiseen suoritukseen tarvitaan tarkkaa oman sisimmän kuuntelua ja nöyrää periksiantamatonta asennetta. Iän tuomien muutosten myötä tulee pystyä tekemään oikeita valintoja harjoittelussaan: aikaisemmin hyviksi havaitut ja iän myötä huonoiksi muuttuneet tavat tulee kyetä vaihtamaan parempiin.

2.dan kokeessa tarkastellaan erityisesti liikkeen käynnistämistä ja sen virtaavuutta. Markun nelituntisessa kokeessa tarkasteltiin muun muassa asentoja, liikkumista, lyöntejä, potkuja, kaatumatekniikoita, itsepuolustustekniikoita puukkoa vastaan ja ilman sekä asetekniikoita. Elävän tilanteen harjoittelussa Markun itsepuolustustaitoja testattiin 2 x 1 min painetilanteessa useampaa päällekävijää vastaan, jonka lisäksi käytiin läpi nyrkkeilyn paritekniikoita ja 2 x 1 min kontrollisparria. Lopuksi Markku leikkasi pahviputken poikki terävällä miekalla.

Dan-Kollegio puolsi Markun vyökokeen läpäisyä yksimielisesti.

Onnittelut Markku Peurala 2.dan!

Muiden dan-kokelaidemme osallistuminen tämän vuoden kokeeseen valitettavasti estyi ja hakemuksensa pysyvät hyväksyttynä odottaen seuraavaa graduointipäivämäärää.

Markku ja dan-kollegio: Janne Harju (vas.), Jori Pisilä, Markku Peurala, Mikko Anttila ja Antti Junikka.

Aulatiloissa voi ottaa vähän rennommin.