Maaliskuun Vetäjäviikonloppu 16.-17.3.2024 @Hq

13.11.2023

Kevään 2024 vetäjäviikonloppu käynnistetään 16.3. kun päämajassamme järjestetään Kohti mustaa vyötä -leiri ja Dan-leiri nykyisille ja tuleville mustille vöille! Leiriä seuraa mukava illanvietto, ja seuraavan päivän 17.3. anti kohdistetaan kaikille seuravetäjillemme. Tällä kertaa vetäjäpäivä pidetään toiminnallisempana siinä missä se on aikaisemmin sisältänyt enemmän koulutusluonteista tarjontaa. Vetäjät kaikilla vyöarvoilla ovat tervetulleita osallistumaan myös lauantain treenipäivään, mikäli kokee mukavammaksi tehdä kahden päivän reissun! Muistathan, että aikaisemmat vetäjäkoulutusmateriaalit löydät E-HQ palvelusta.

KMV-leirit ovat säännöllisesti suositeltavia kaikille, kenellä on musta vyö lähivuosina tähtäimessä (ruskea vyö), mutta akuutteja niille, joilla leirisuoritus on ehtona lähiaikoina järjestettävään dan-kokeeseen osallistumiselle. Näillä leireillä dan-kollegio ohjaa ruskeavöisiä kokelaita kädestä pitäen kohti mustan vyön koetta ja näin varmistaa, että osallistujien taso on aikanaan riittävä dan-kokeeseen osallistumiseen. Leirillä käydään yleisesti ruskean vyön sisältöjä, mutta ohjataan myös henkilökohtaisesti niissä asioissa, jotka tuottavat eniten hankaluuksia. Mustan vyön kokeeseen osallistumiseen edellytetään vähintään kaksi KMV-leirikäyntiä ennen koetta.

KMV-leirin kanssa samaan aikaan pidetään mustille vöille Dan-leiri, jossa käydään läpi seuraavan dan-arvon oppisisältöjä ja ohjataan henkilökohtaisesti kohti seuraavaa dan-koetta. Tällä varmistutaan, että danien oppisisällöt ja tavoitteet seuraavaan dan-arvoon ovat selkeät. Seuraavan danin suorittaminen edellyttää riittävää käyntimäärää dan-leireillä, mutta ennen kaikkea riittävää lajitaitotasoa, muuta sitoutumista ja soveltumista. Tarkemmat vaatimukset löytyvät etusivulta vyökoekriteereistä sekä E-Hq palvelusta.

Sekä KMV- ja Dan-leirit ovat siis sitä varten, että sinulle on selkeää, mitä sinun tulee harjoitella, jotta musta vyö, tai sen dan-arvo ovat mahdollista saavuttaa! Sen lisäksi, että leirikäynnit kuuluvat vaatimuksiin, ne ovat tärkeä sijoitus itseesi ja kehitykseesi. Ja se, että toimintamme myötä kasvaa osaavia tekijöitä, on äärimmäisen tärkeää koko hanmoodolle.

Majapaikasta ja tarkemmista puitteista voi kysellä talonmies Anttilalta. Mikko tarjoaa majapaikan la-su yöksi, joten ilmoittele hänelle majoitustarpeesi viimeistään viikkoa ennen leiriä. Porukassa saadaan mukavampi illanvietto aikaiseksi.

Aikataulu:

La 16.3. klo 13-18, KMV- /Dan-leiri, Boreal Hanmoodo HQ, Järviluomantie 15 Alavus. Hinta 40€. Ilmoittautuminen auki verkkokaupassamme. (HUOM! Sunnuntain vetäjäkoulutuspäivä sisältyy KMV- ja Dan-leirin hintaan)

13.00-13.30 Alkulämmittely, Antti Junikka
13.30-14.00 Perustekniikka ja dan-kohtainen fokus, Antti Junikka
14.00-15.15 Ottelutekniikoiden tasollinen hiominen. Vastahyökkäyksen onnistumisen vaatimukset: etäisyys/ajoitus/torjuntatuntuma ja tekniset kohdat, Jori Pisilä
15.15.-15.45 Tauko
15.45-17.00 Vastustajan liikkeen hyödyntäminen ip-tekniikoissa, Janne Harju
17.00-18.00 Mattotekniikat, Joonas Jyrinki

Su 17.3. klo 12-16 Vetäjäleiri, Boreal Hanmoodo HQ, Järviluomantie 15 Alavus. Hinta 20€ (KMV-/Dan-leiriläisille 0€). Päivän ohjaavat Antti Junikka, Janne Harju, Mikko Anttila ja Jori Pisilä. Ilmoittautuminen auki verkkokaupassamme. Kaikki vetäjät ovat tervetulleita myös lauantaipäivän ohjelmaan harjoittelemaan (kahden päivän hinta tällöin 40€).

12.00-12.30 Alkulämmittely: Vetäjien työkaluksi harjoitteluperiaatteiden avaamista / harjoitustapojen selkeyttämistä. Keskustellaan harjoittelun lomassa rentouden, hallinnan, voiman ja joustavan liiketavan suhteista ja ilmenemisestä osana kokonaisharjoittelua, Antti Junikka
12.30-14.15 Asetekniikkaleiri: nunchaku, keppi ja miekka. Yksityiskohtaista opetusta asetekniikoiden harjoitteluun, Antti Junikka
14.15-14.30 Tauko
14.30-16.00 Opetussisältöjen vetämisessä havaitut haasteet ja hyvät käytännöt (1), sekä vetämisen harjoittelu (2). Voit jo miettiä, tuottaako jonkin vyökoekriteeristön asian vetäminen hankaluuksia.. Voidaan tarkastella tätä yhdessä. Jaetaan myös hyviä käytäntöjä, mitä tulee vyökoekriteeristön vetämiseen. Osiossa on valmis sapluuna, mutta se joustaa tarvittaessa akuuttien asioiden tieltä. Harjoitellaan vetämistilanteita,  tarjotaan vertaistukea ja ihmetellään yhdessä workshop henkeen, Mikko Anttila (1) ja Jori Pisilä (2)

Ota mukaan ruskean vyön / seuraavan danin oppisisältöihin liittyvät harjoitteluvarusteet: suojat, aseet jne.

Nähdään Alavudella!