Lilianna Mosinalle 1.dan musta vyö!

07.01.2023

Lilianna Mosinalle luovutettiin tänään Jyväskylässä Boreal Hanmoodon 1.dan musta vyö selkeästi hyväksytyn kuntokokeen päätteeksi. Tekniikkakokeen Lilli suoritti hyväksytysti jo viime vuoden puolella ja väliin harmillisesti jäänyt kuntokoe saatiin nyt viimein päätökseen.

Lilianna osoitti huomattavaa sisua taistellessaan yli neljä tuntia monipuolisten kehoa ja mieltä haastavien liikkeiden parissa. Aamu aloitettiin 10km juoksulla, josta siirryttiin Monitoimitalon tatamille erilaisten kehonpainolla ja apuvälineillä tehtävien lihaskuntoliikkeiden pariin. Lilli teki 15min hyppynarua, 500 sivuttaishyppyä matalan esteen yli, 100 punnerrusta, 100 linkkuveistä, 100 punnerrusta sillassa, 100 selkäliikettä, 100 kylkiliikettä/puoli, 100 kuminauhavetoa rinnalle ratsastusasennossa, 100 käsivarsiheittokiertoa kuminauhalla/puoli, 100 niskalihasliikettä eteen päin, 100 niskalihasliikettä taaksepäin ja 1000 kyykkyä. Aikaa suoritukseen kului reilu neljä tuntia. 

Haastavinta on tehdä nämä kaikki yhdessä sessiossa. Suoritus vie voimien loppuessa ja pahan olon saattelemana väistämättä työskentelemään tuntemattomalle puolelle itseä. Sieltä löytyy huomattavia vielä itselle tuntemattomia voimavaroja ja luonnollisen liikkumisen taitoon liittyviä laadullisia elementtejä, joissa riittää tutkittavaa pitkälle eteenpäin. 

Kuten tänäänkin nähtiin, prosessissa kaikki tunteet ja oksennusämpärillä käynti ovat sallittuja, mutta luovuttaminen ei ole, mikäli mielii läpi päästä. Raja tulee vastaan monta kertaa ja joskus naama kalpenee. Kun väri palautuu taas kasvoille, sitten jatketaan. Lilianna ei antanut näiden hetkien olla mustan vyön saamisen este, vaan taisteli niiden yli silloinkin, kun tuntui pahalta. Näin on toiminut jokainen Boreal Hanmoodo musta vyö. Tämä sitkeys palkitaan elämässä.

Boreal Hanmoodo - School of Martial Art ylpeänä onnittelee: Paljon onnea Lilianna Mosina 1.dan musta vyö! Kerrassaan hieno suoritus!

Niin kuin Lilliä kokeessa avustanut Coach Vasarainen oli aiemmin aamulla sanonut: "Tänään on hyvä päivä kuolla ja syntyä uudestaan mustana vyönä!"

Uusi mustan vyön lapsi on syntynyt! Tästä varsinainen moodoharjoittelu voi alkaa!

Kokeessa avusti Matti Vasarainen. Kokeen valvoi, ja vyön Dan-Kollegion puolesta luovutti, Antti Junikka.