Junior Camp käytiin kolmannen kerran!

11.02.2024

Junior Camp 2024 käytiin lauantaina ja kyseessä oli organisaatiomme kolmas juniorileiri! Paikalle saapui tällä kertaa parisenkymmentä junioria ympäri Suomea ja laajennetussa päämajassamme riitti menoa. Luvassa oli kolme harjoitustuokiota, joista ensimmäinen käsitteli ottelua, toinen itsepuolustusta ja kolmas asekamppailua.

Terho Kämäräinen 3.dan aloitti otteluosuudella, jota pohjustettiin hyvällä alkulämmittelyllä ja kehonhuollolla. Teemana oli löytää työkaluja semikontaktiotteluun niin teknisesti kuin taktisestikin. Osiossa käytiin hyvää taktista hyökkäämistä, suojaamista, liikkumista ja vastahyökkäämistä. Hyvä kehonhallinta ja voimien oikeansuhtainen käyttäminen korostuivat Terhon ohjauksessa. Osion lopussa juniorit pääsivät sparraamaan pitkän tovin mustavöisten ohjaajien kanssa, joka näytti osoittautuneen varsin mukavaksi hommaksi, kun uusintakierroksille oli tulijoita.

Toisessa osiossa Janne Harju opetti itsepuolustusta. Janne pohjusti alkuun, mistä itsepuolustuksessa on kyse, jonka jälkeen lämmiteltiin keho nivellukkoja varten erilaisin koordinaatioharjoittein. Tästä edettiin irrottautumisharjoituksiin pareissa ja ryhmissä, josta päästiin lukkotekniikan soveltamisosuuteen. Janne esitti junnuille myös kiperiä kysymyksiä, jotka pistivät ajattelemaan aihepiiriä tarkemmin.

Kolmannessa osiossa Antti Junikka opetti asetekniikkaa. Osiota pohjustettiin keskustelemalla harjoitteluturvallisuudesta. Miekkatekniikoita harjoiteltiin lötköpötköillä ja nunchakutekniikkaa pehmustetuilla turvanunchakuilla. Osio sisälsi perus- ja lennokkaampaa tekniikkaa muodossa kattaen liikkumista, iskemistä ja puolustamista. Tästä edettiin battle-tyyppiseen ottelumuotoon, jossa joukkueet (Lohikäärmeet ja Tiikerit)  kilpailivat toisiaan vastaan leikkimielisesti pudotuspelillä. Battlen jälkeen sparrattiin vielä pareja sekoittaen. 

Leirin lopuksi rauhoituttiin ennen kotiin lähtöä. 

Olipa taas upea Junior Camp meillä päämajassa! Riemastuttavaa nähdä uusia tulokkaita ja nousevia lajitähtiä kehittymässä kohti seuraavaa tasoaan! Upeaa toimintaa, hienosti treenattu ja onnistuttu!

Suuri kiitos järjestäjille, ohjaajille, tukijoille ja erityisesti huipuille junnuillemme! Tästä on mahtava jatkaa!


Kurkkaa alta kuvia! (Kuvat: Jaana Holkko)