Ensimmäinen Junior Camp osoittautui suosituksi!

13.02.2022

Lauantaina 12.2.2022 Alavudella järjestetty ensimmäinen Boreal Hanmoodo Junior Camp veti paikalle kolmekymmentä junioriharrastajaa viidestä seurasta ympäri Suomen. Edustusta oli paikalla Alajärveltä, Alavudelta, Helsingistä, Kalajoelta ja Muuramesta. Mukana oli myös ilahduttavasti seuravetäjiä niin osallistujien kuin järjestäjienkin taustajoukoissa. Paikalle saapui myös junnujen vanhempia tutustumaan päämajaan ja sen toimintaan. Päämajan isäntä olikin viritellyt kahvipöydän ja olympiakatsomon vieraille valmiiksi. Toivottavasti aika kului viihtyisästi myös huoltojoukkojen osalta!


Leiri avattiin vetäjien, osallistujien ja leiriagendan esittelyllä. Tästä siirryttiin ensimmäiseen osioon, jonka vetivät Jori Pisilä ja Janne Harju. Ensimmäisenä aiheena oli itsepuolustusnäytökset. Kamppailunomaisten alkulämpöjen jälkeen lähdettiin rakentamaan näytöksiä ensin tuttuja tekniikoita yhdistellen ja niihin tärkeitä näytöselementtejä lisäillen. Pian olikin valmiina upeita mininäytöksiä, joita rohkeimmat juniorimme uskaltautuivat esittelemään muille! Nyt kun on rakennettu itsepuolustusnäytös kokeneiden vetäjien johdolla, on osallistujilla jo hyvä käsitys, kuinka voi rakentaa täysin omanlaisensa näytöksen itsenäisesti. Ja näytöksissähän voi myös kilpailla toukokuun SM-kilpailuissa, joten tutustuhan sääntöihin täällä!

Itsepuolustusnäytösosuuden jälkeen Antti Junikka opetti lajin erikois- ja hyppypotkuja. Kahden jalan hyppypotkut: jalat yhdessä etupotku, siipipotku ja saksipotku käytiin alkuun läpi seikkaperäisemmin lähtien kehon availusta oikeanlaiseen ponnistukseen ja potkun ideaan. Tästä lähdettiin sitten potkimaan potkumaaleihin. Erikoispotkujen lisäksi käytiin läpi hyppypotkuja (hyppyetupotku, hyppysivupotku ja hyppykirvespotku). Kahden jalan hyppypotkut ovat vaativia, joten näitä on hyvä lähestyä yhden jalan hyppypotkuista käsin. Siksi myös potkukilpailumuodossamme on mahdollista ensin kilpailla kyseisissä hyppypotkuissa, jonka jälkeen on paremmat valmiudet myöhemmin myös erikoispotkukilpailuun. Aivan upeaa heittäytymistä nähtiin nuorisolta tässä osiossa haastavien hyppypotkujen äärellä!

Viimeisenä aiheena oli lajin asetekniikat, ja osuuden avasi pääopettajan miekkademonstraatio. Antti Junikka leikkasi terävällä miekalla pahviputken viiteen osaan vauhdikkaalla leikkaussarjalla. Ensin käytiin läpi aseharjoitteluun liittyvää turvallisuusnäkökulmaa, jonka jälkeen jaettiin porukka kahteen ryhmään. Mikko Anttila opetti pitkän kepin perusteita ja Antti Junikka nunchakun perusteita. Puolessa välissä ryhmät vaihtoivat paikkaa, joten kaikki osallistujat saivat lopulta saman opin. Osuudet sisälsivät pääasiassa aseen turvallista käsittelyä ja erilaisia iskuja yksinharjoitteluna. Osion lopussa Antti näytti vielä vapaaohjelman, jossa hän yhdisteli potkutekniikkaa, nunchakutekniikkaa ja putoamistekniikkaa. Toivottavasti nuoriso sai treenistä inspiraatiota myös oman vapaaohjelmansa rakentamiseksi!

Kolmannen osuuden jälkeen päätettiin leiri hiljentymällä ja ottamalla yhteiskuvia. Leirin lopuksi junnut saivat vielä virallisen Junior Camp t-paidan muistoksi leiristä. Taisipa lähteä matkaan myös jokunen pari nunchakuja innokkaimmille päämajan varastosta!

Toukokuun SM-kisoissa tosiaan kilpaillaan niin itsepuolustusnäytöksissä, erikoispotkuissa kuin henkilökohtaisessa vapaaohjelmassakin, ottelua unohtamatta! Monipuolisimmalle kilpailijalle on luvassa kisojen pääpalkinto, Boreal Champion kiertopalkinto! Toivommekin, että leirin myötä mahdollisimman moni innostuu kilpailemaan useammassa kuin yhdessä osa-alueessa ja lähtee tavoittelemaan tätä monipuolisimman harrastajan erikoispalkintoa! Kaikki säännöt löytyvät täältä!

Kiitämme kovasti kaikkia mahtavia leiriosallistujia ja tukijoukkoja! Koimme tapahtuman sen verran onnistuneeksi, että otamme Junior Campin ohjelmistoomme varmasti myös jatkossa. Junioreissa on tulevaisuus ja haluamme tarjota mielekästä ja kehittävää tekemistä uuden sukupolven kasvamisen polulle! Kaikenlainen palaute ja kehitysehdotukset tapahtumasta ja toiminnastamme ovat tervetulleita.

Seuraavat kinkerit ovatkin sitten ottelusalikilpailut samassa paikassa 12.3.2022. Nähdään siellä!