DAN-KOLLEGIO ESITTÄYTYY

01.02.2020

BOREAL HANMOODOn lajitoimintaa johtaa lajin kokeneimmista osaajista valikoituva Dan-Kollegio, joka vastaa lajitoiminnan järjestelyihin, kehittämiseen ja valvontaan liittyvästä suunnittelusta, toteutuksesta ja päätöksenteosta. Kollegion jäsenillä on monipuolista ja toisiaan täydentävää osaamista suomihanmoodon vaiherikkaan 30-vuotisen historian ajalta. Pitkän harjoittelutaustan ohella kollegiolla on kokemusta niin kansallisen kuin kansainvälisenkin lajitoiminnan järjestämisestä, arvokisamenestystä sekä kykyä välittää Hanmoodon ydinsisältöä yli lajirajojen. Kollegion puheenjohtajana toimii Boreal Hanmoodon pääopettaja Antti Junikka 4.dan.

Meidän ensisijaisena tavoitteena on se, että Boreal Hanmoodoa on ihmisten hyvä harjoitella, ja kehittyä elämässään harjoittelunsa myötä.


Antti Junikka (s. 1981)

Paikkakunta: Jyväskylä 

Vyöarvo: Boreal Hanmoodo 4.dan (2020, Han Moo Do 1.dan 2001, 2.dan 2008, 3.dan 2015)

Kamppailulajiharjoittelu alkoi Shotokan Karatella vuonna 1991, Han Moo Don harjoittelu alkoi vuonna 1998 isoveljensä opissa ja Haedong Kumdo tuli mukaan 2011. 3.dan musta vyö myös Haedong Kumdossa.

Monipuolinen kilpailukokemus Han Moo Don kulta-ajoilta. Lukuisia suomenmestaruuksia Hanmoodossa ja Hoijeonmoosoolissa täyskontaktiottelussa, itsepuolustusnäytöksissä, erikoispotkuissa, asetekniikoissa, putoamistekniikoissa ja murskaustekniikoissa. Haedong Kumdon (UWHKF) kaksinkertainen euroopanmestari (Montpellier 2013, Smolensk 2015) ja seitsenkertainen arvokisamitalisti.

Tehnyt aktiivista lajinedistämistyötä Hanmoodon vakiinnuttamiseksi Suomeen, Norjaan ja Ruotsiin vuosina 1999-2004. Toiminut Suomen Oriental Moo Do -liiton hallituksessa vuosina 2008-2010. Osallistunut Suomen Oriental Moo Do -liiton maajoukkuetoiminnan käynnistämiseen toimien maajoukkuetoiminnan ensimmäisenä valmentajana (Jori Pisilän kanssa) vuosina 2007-2010. Opettanut Hanmoodoa lukuisissa seuroissa ympäri Suomea sekä valtakunnallisilla leireillä. Toiminut kilpailutuomarina Suomessa ja ulkomailla. Aloitti Boreal Hanmoodon pääopettajana 2020 Dan-Kollegion päätöksellä.

 Jyväskylän kaupungin stipendillä palkitsema urheilija (2016). Naimisissa, isä. Päätyökseen tukee vaativan erityisen tuen piirissä olevien nuorten elämää.


Janne Harju (s. 1974)

Paikkakunta: Seinäjoki

Vyöarvo: Boreal Hanmoodo 3.dan (Han Moo Do 1.dan 1995, 2.dan 2004, 3.dan 2009)

Yksi pisimpään lajin parissa toimineista ja kokeneimmista henkilöistä, aloitti Han Moo Don heti lajin perustamisen jälkeen vuonna 1990. Suoritti mustan vyön ensimmäisten joukossa. Aktiivinen ja monipuolinen kamppailija ja seminaarikävijä. Harjoitellut myös Shorinji Kempoa ja Wadoryu Karatea, unohtamatta Hoi Jeon Moo Soolia, jossa 1.dan musta vyö, ja European Kyusho Jitsu Tuitea, jossa 2.dan musta vyö. 

Useita suomenmestaruuksia täyskontaktiotteluista ja itsepuolustusnäytöksistä niin Han Moo Dossa kuin Hoi Jeon Moo Soolissakin. Edustanut Suomea henkilökohtaisessa- ja joukkueitsepuolustuksessa Hoi Jeon Moo Soolin maailmanmestaruuskilpailuissa USA:ssa vuonna 2000.

Pitkäaikainen seuravetäjä Seinäjoella. Ohjannut harjoituksia ja leirejä eri puolella Suomea ja osallistunut aktiivisesti lajinedistämistyöhön näytöstellen ympäri Suomen, kuin myös Norjassa. Työskennellyt lajien paremman tulevaisuuden puolesta Suomen Oriental Moo Do -liiton hallituksessa useita kertoja pitkän uransa aikana.


Jori Pisilä (s. 1980)

Paikkakunta: Kirkkonummi

Vyöarvo: Boreal Hanmoodo 3.dan (Han Moo Do 1.dan 2001, 2.dan 2007, 3.dan 2016). 

Aloitti Han Moo Don 1996 ja vaikuttanut lajin parissa pitkään varsinkin Pohjois-Suomen alueella. Harjoitellut myös Judoa, Hoi Jeon Moo Soolia sekä ITF Taekwon-Doa.

Hoi Jeon Moo Sool täyskontaktiottelun maailmanmestari Meksikosta 2004. Moninkertainen Han Moo Don suomenmestari. Kilpaillut Han Moo Dossa ja Hoi Jeon Moo Soolissa SM-tasolla kolmella eri vuosikymmenellä (1997-2016). Useita mitaleja täyskontaktiottelusta, itsepuolustusnäytöksistä, erikoispotkuista ja murskauksesta. 

Ohjannut Han Moo Doa vuodesta 1998. Oli ensimmäisenä mukana viemässä Han Moo Doa Suomen ulkopuolelle. Vetänyt systemaattisesti harjoituksia seitsemässä seurassa Suomessa ja kahdeksassa Norjassa. Yksi Suomen aktiivisimmista alkuperäisten Han Moo Don opettajien parissa aikaa viettäneistä henkilöistä satojen leirien kokemuksella. Toiminut valmentajana seurojen lisäksi myös leireillä sekä osallistunut Suomen Oriental Moodo -liiton maajoukkuetoiminnan käynnistämiseen (yhdessä Antti Junikan kanssa) toimien maajoukkuetoiminnan valmentajana 2007-2013.

Toiminut puheenjohtajana, varapuheenjohtajana, sihteerinä ja hallituksen jäsenenä Suomen Oriental Moodo -liitossa sekä Han Moo Don kulta-aikoina sen suomi- ja piirivastaavana. Kokemusta myös useista vastuutehtävistä useassa HMD-seurassa. Ollut mukana kehittämässä OMD-liiton vetäjäkoulutusta. Toiminut kymmenissä kisoissa päätuomarina, osassa koko tuomaritoiminnan vastuuhenkilönä.


Mikko Anttila (s. 1979)

Paikkakunta: Alavus

Vyöarvo: Boreal Hanmoodo 2.dan (Han Moo Do 1.dan 1995, 2.dan 2007)

Yksi pitkäaikaisimmista Han Moo Don osaajista Suomessa. Aloitti lajin heti sen perustamisen jälkeen vuonna 1990. Suoritti mustan vyön ensimmäisten joukossa. 

Vuodesta 1995 vetänyt Alavuden seuraa, jossa lajin kulta-aikoina harjoitteli jopa yli sata henkilöä. Vuodesta 1999 eteenpäin ohjannut harjoituksia ja edistänyt lajitoimintaa myös muissa Etelä-Pohjanmaan alueen seuroissa. 

Toiminut Suomen Oriental Moo Do -liiton hallituksessa vuosina 2002-2010, joista puheenjohtajana vuosina 2005-2010. Keskeinen henkilö luomaan positiivisia olosuhteita muuttuvissa tilanteissa lajin historian aikana. Aktiivinen organisaattori ja tapahtumajärjestäjä. Järjestänyt vuosien saatossa useita isoja valtakunnallisia kilpailu- ja leiritapahtumia. Paljon hyvää aikaansaanut vaikuttaja liittotasolla. Muun muassa Suomen Oriental Moo Do -liiton Maajoukkuetoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen olivat Mikon hallituksen merkittäviä kauaskantoisia onnistumisia.

Yrittäjä, naimisissa, kolmen lapsen isä.


Sami Karjalainen (s.1974)

Paikkakunta: Lahti

Vyöarvo: Boreal Hanmoodo 1.dan (Han Moo Do 1.dan 2005)

Aloitti Hanmoodon harjoittelun 2001. Tätä ennen harjoitellut myös Aikidoa ja Taekwondoa.

Kilpaillut aktiivisesti Hanmoodon kulta-aikoina sijoittuen kultamitalille niin Kansallis- kuin SM-kisoissakin.

Asui Norjassa toimien Norjan Han Moo Do:n päävetäjänä ja toiminnan kehittäjänä vuosina 2005-2007. Tätä ennen toimi Kouvolan seuran päävetäjänä vuosina 2004-2005. 

Merkittäviä näyttöjä Han Moo Don liikeperiaatteiden soveltamisesta huippu-urheilijoiden fysiikkavalmennuksessa yli lajirajojen.

Yrittäjä ja jääkiekkomaalivahtien fysiikkavalmentaja.